Tina Turner

Tina Turner, The Queen of Rock and Roll, är utan tvekan en av världens mest framgångsrika kvinnliga artister. Hon föddes 1939 i Tennessee och är förutom sångare även en skådespelerska och låtskrivare. De flesta har garanterat hört talas om henne på ett eller annat ställe, om inte musiken så har det även gjorts en film om hennes liv. Den hette “What’s love got to do with it?” och hade premiär 1993. Den är baserad på hennes självbiografiska bok “Jag, Tina” och berättar helt enkelt om hur hennes liv gick till innan hon blev som mest känd. Tina spelas i filmen av skådespelerskan Angela Bassett, som tack vare sin roll blev tilldelad en Golden Globe.

En av anledningarna till varför hon hyllats som en av de största artisterna är att Tina är en av artisterna som sålt fler biljetter än någon annan soloartist genom tiderna.

Tina har dessutom sålt nästan 200 miljoner album över hela världen, några av hennes mest välkända låtar är “What’s love got to do with it”, “Simply the best” och “Golden Eye” som blev ledmotivet till Bond-filmen med samma namn.

I “prisväg” har hon blivit nominerad till 20 Grammys och vunnit åtta.