Reggae

Reggae är en musikstil som härstammar från Jamaica. Det största kännetecknet är att musiken går i baktakt, den låter väldigt rytmisk och ibland lite hypnotisk. En av de mest välkända musikerna inom genren är Bob Marley som under sin karriär släppte flera låtar, de flesta under 70-talet. Exempel på låtar han gjort är “No woman no cry” och “I shot the sheriff”, vilka är några av hans mest välkända låtar.

Reggaemusiken uppstod redan på 60-talet och består som sagt av ett långsammare och rytmisk ljud som får de flesta att vilja slappna av en stund och helt enkelt inte ta livet allt för seriöst. Texterna kan handla om lite allt möjligt, men vanligtvis handlar reggaelåtar om kärlek, religion och att frigöra sig. Det gäller framförallt de äldre låtarna som också kan vara lite homofobiska och macho vilket var mer vanligt på den tiden. De nyare låtarna i genren har dock bättre texter. Själva musiken ger fortfarande samma avslappnande känsla men texterna har inte samma otrevliga teman.

Genren förknippas ofta med virkade mössor, dreadlocks samt färgerna rött, gult och grönt. Klädstilen består av löst sittande kläder som är både ledigt och avslappnande.