Låtar som handlar om att få barn

Att få barn är såklart en omvälvande upplevelse, de flesta skulle nog säga att det är det mest omvälvande man kan vara med om i livet. Med det i åtanke är det inte så konstigt att mängder av artister skrivit låtar som på ett eller annat sätt kretsar kring upplevelsen av att få barn. I det här inlägget ska vi därför titta på några av de bästa exemplen på låtar som handlar om familjelyckan som uppstår när ett nytt liv kommer till världen.

Lovin’ You – Minnie Riperton (1974)

Minnie Riperton blev känd delvis för sin förmåga att sjunga enormt högt. Låten Lovin’ You skrev hon tydligen som en slags vaggvisa till sin dotter. Dottern heter för övrigt Maya Rudolph och är känd bland annat från en serie filmer och Saturday Night Live.

Watching Scotty Grow – Bobby Goldsboro (1970)

Bobby Goldsboro inledde sin musikaliska karriär med att spela gitarr i Roy Orbisons band. Till slut lanserade han sig dock som soloartist och var som mest populär mot slutet av 1960-talet. En av hans mest omtyckta låtar är Watching Scotty Grow. En låt som beskriver hur det är att som pappa se när ens barn växer upp.

Beautiful Boy (Darling Boy) – John Lennon (1980)

Beautiful Boy skrevs av John till hans son Sean och var med på det sista albumet artisten släppte innan han sköts till döds av Mark Chapman utanför sitt hem i New York.

Blue – Beyoncé (2013)

Blue är en låt som Beyoncé skrev till sin dotter, Blue Ivy Carter (som också hörs i låten). Låten beskriver kärleken Beyoncé känner till sin dotter, hur hon känner sig levande när dottern öppnar sina ögon. Enligt Huffington Post är Blue en perfekt låt för en babyshower, och vem är jag att säga emot?

Daughter – Loudun Wainwright III (2007)

Loudon har skrivit många låtar om föräldraskap men mest känd av hans inspelningar är förmodligen den här covern av en låt skriven av Peter Blegvad. Låten är tillägnad dottern Matha Wainwright, själv artist. Att hennes låt Bloody Mother Fucking Asshole i sin tur sägs handla om hennes far antyder väl att kärleken inte är besvarad.

Kooks – David Bowie (1971)

Bowie skrev låten Kooks och tillägnade den till sonen Duncan Jones som föddes 1971. Titelns “kook” (som betyder ungefär “excentrisk” eller “konstig”) refererar tydligen till sonens märkliga mellannamn Zowie.