Romantisk musik

Oavsett om du vill komma i stämning med din partner eller vill överraska vid kommande årsdag eller alla hjärtans dag så kan musik hjälpa till. Men om det känns snålt att bara spela upp en spellista kan du ju addera andra komponenter som blommor och presenter. En av de vanligaste är choklad. Du kan köpa choklad online såväl som ute i fysiska butiker.

När du ska välja vilken musik du ska spela är en idé att spela musik som ni har gemensamt eller musik som bara den andra tycker om. Men så finns det ju de låtar som handlar om kärlek och romantik och i det här inlägget går vi igenom några av dem.

All you need is love – The beatles

En låt som finns med i de allra flesta spellistor som har temat kärlek är the beatles låten all you need is love från år 1967. Det är en vanlig låt som spelas på bröllop och spelas i den romantiska komedifilmen love actually.

Can’t help falling in love – Elvis Presley

En låt som gjorts i många versioner är Elvis Presleys låt Can’t help falling in love som först kom ut år 1961. Låten framfördes av Elvis i filmen blue Hawaii och det har sedan dess gjorts ett flertal tolkningar av bland annat A-teens, UB40 och Bob Dylan.

Kärleksvisan – Sarah Dawn Finer

En svensk låt som ofta förekommer i både spellistor och bröllop är Sarah Dawn Finer låten kärleksvisan från år 2010.

Can you feel the love tonight

Är en låt som komponerades av Elton John inför filmen Lejonkungen som släpptes år 1994. I filmversionen sjungs den av Joseph Williams, Sally Dworsky, Nathan Lane och Krisle Edwards. Samma år blev låten en av de mest spelade låtarna och Elton John prisades med en oscar, en grammy och en golden globe.

The best – Tina Turner

Tycker du att din partner är bäst? Då har Tina Turners låt simply the best en given plats i din romantiska spellista. Låten med Tina Turner kom år 1989, men visste du att den som var först med att släppa låten the best var Bonnie Tyler som släppte låten året innan.

Just the way you are – Bruno Mars

En något nyare låt är Bruno Mars låten Just the way you are som fick alla att smälta när den kom år 2010. Låten tog Bruno Mars sin inspiration ifrån låtarna You are so beautiful av Joe Cocker och Eric Claptons låt wonderful tonight.

Pojkbandslåtar

Sist men inte minst har vi våra pojkband som tenderar att sjunga om kärlek på ett sätt som får de flesta tonårsflickor att bli exalterade. Vi börjar med ett av de största pojkbanden genom tiderna som fortfarande är aktiva och det är backstreet boys och låtarna as long as you love me, all i have to give och shape of my heart är några exempel. Sedan har vi Westlifes låt my love, One Directions little things och boys II men låten i’ll make love to you.