Grunge

Grunge är en genre som du antingen tycker om eller inte tycker om. Man kan förklara det som en blandning mellan heavy metal och punk. Genren kom till redan på 80-talet men det dröjde fram till 90-talet innan musiken verkligen blev populär. Det var tack vare band som Nirvana, Pearl Jam och Soundgarden som människor började intressera sig för den här unika musiken.

Grunge sägs ha uppstått i Seattle, USA och spridit sig därifrån. Låtarna består oftast av ångestfylla texter och med distat gitarrljud.

Klädstilen som förknippas med grunge är trasiga jeans, flanellskjortor, band-t-shirts, långt hår och Dr. Martens-kängor. Klädstilen blev snabbt populär bland alla fans som ville klä sig likadant som sina idoler. Många gånger kan du lätt känna igen vilken sorts musik det är utifrån klädstilen och det gäller framförallt grunge. Många av låtarna som hör till genren är lätta att blanda ihop med andra genrer. Känner du dig osäker kan det därför vara en bra idé att ta reda på vilka kläder artisten har. Dock är det inte 100 % säkert men många musikfans kan ta en titt på en artist och nämna vilken genre han/hon tillhör utifrån deras utseende.