Avicii

Tim Berling var en känd svensk diskjockey som också gick under namnet Avicii. Han föddes 1989 i Stockholm och började med att göra housemusik som en hobby år 2008. Två år senare gick han med i ett samarbete tillsammans med en klubbarrangör och samtidigt distribuerades hans tidigare låtar på internet genom ett antal stora bloggar.

2010 släppte han sina första singlar men det dröjde drygt ett år innan hans karriär verkligen tog fart. “Levels” var en låt han släppte 2011 och som snabbt blev en hit över världen. Han vann samma år “Årets låt”-priset på Grammisgalan för låten och den blev nominerad till en Grammy. Avicii samarbetade med David Guetta på “Sunshine”, en låt som också blev nominerad till en Grammy samma år som han vann “årets låt”.

Åren efter släppte Tim “Avicii” Berling ett antal låtar som tog sig högt upp på topplistan. Han fortsatte skapa musik och turnera fram till 2016 då han meddelade att han skulle sluta med att turnera.

Han fortsatte släppa musik och i oktober 2017 hade dokumentären “Avicii: True Stories” premiär som låter dig följa med på Aviciis musikkarriär.

I april 2018 hittades tyvärr Berling avliden. Han musik lever dock vidare och inspirerar fortfarande människor över hela världen.